Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

We bewaren uw back-ups veilig offline en offsite.

80% van de Belgische bedrijven krijgt jaarlijks te maken met een ernstig computer- of serverprobleem. Een technische panne of een hacking komt altijd op het slechtst denkbare moment. Bovendien gaan zo vaak heel wat essentiële bedrijfsgegevens verloren. Met de externe, fysieke back-up storage van Merak is de veiligheid van uw data altijd verzekerd. Wij bewaren uw back-up tapes in een beveiligde e-bunker en staan 24 op 24, 7 op 7 klaar om ze terug te bezorgen als u ze weer nodig heeft.

Uw back-ups worden opgeslagen in een beveiligde offsite opslagruimte.

Uw back-up tapes worden opgeslagen in een beveiligde offsite opslagruimte.

Gecontroleerde e-bunker
Merak bewaart uw back-up tapes veilig en duurzaam in een ondergrondse kluis, gebouwd volgens de strenge Zwitserse Burgerlijke Beschermingsnormen. Het klimaat in onze beveiligde e-bunker is optimaal om uw servertapes en andere magnetische dragers te bewaren. De volledige opslagruimte is bovendien voorzien van een slim blussysteem met milieuvriendelijk gas.

Slimme kooi van Faraday
De e-bunker van Merak is niet alleen een superbeveiligde kluis, maar ook een enorme kooi van Faraday. De slimme constructie beschermt uw back-up tapes onder meer tegen de schadelijke elektromagnetische golven van bijvoorbeeld een blikseminslag, e-bom of zonnestorm.

Uw gegevens worden anoniem bewaard.

Anonieme verzegelde koffers
Uw back-up tapes worden bewaard in verzegelde koffers. Elke koffer heeft een unieke barcode. Die kan u eenvoudig traceren via onze gebruiksvriendelijke online inventarissoftware. Bovendien beslist u zelf wie u toegang geeft tot uw informatiedragers en dus wie koffers of data mag opvragen.

Uw gegevens worden anoniem bewaard.
Bij Merak geniet u van de meest complete dienstverlening

Bij Merak geniet u van de meest complete dienstverlening.

Eigen beveiligd transport
Merak beschikt over een eigen veilige en discrete koerierdienst. Die levert uw servertapes en andere back-updragers waar en wanneer u maar wil. 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Zo kunnen we u garanderen dat uw archief ook in noodgevallen of bij tijdsdruk altijd snel ter plaatse is. Bovendien blijven uw back-ups ook tijdens het vervoer helemaal anoniem én continu traceerbaar. Ons geklimatiseerd transport garandeert daarenboven dat elke drager op de juiste temperatuur geleverd wordt, zodat hij ook in de meest koude winters of warme zomers meteen gebruikt kan worden.

Sluitend back-upsysteem
Een offline back-up is pas zinvol als hij regelmatig en volgens een zekere routine uitgevoerd wordt. Merak helpt u graag bij het opstellen van een zogenaamd data recovery plan. Samen bekijken we welk risico uw IT-infrastructuur loopt, en leggen we een passende back-upplanning vast. Merak voert de back-ups vervolgens minutieus uit volgens de planning. En verandert er iets in uw infrastructuur? Dan kan u uw back-upprocedure eenvoudig en flexibel aanpassen.

Snelle data recovery
Data verloren? Merak Media Storage is de snelste oplossing om uw gegevens terug te zetten. Het terugroepen van informatie en bestanden gaat een stuk sneller via fysieke dragers dan via online back-ups. Media Storage is dus essentieel om de continuïteit van uw activiteiten - en van uw bedrijfsgegevens - te verzekeren.

Professionele back-up service
Staat uw server op een remote location of in een datacenter? Uw eigen IT-techniekers ter plaatse sturen om uw tapes in te wisselen kost heel wat tijd - en geld. Met onze formule Server Room Support halen onze specialisten uw back-up tapes zelf op waar en wanneer u maar wil. U hoeft zelf niet eens aanwezig te zijn. Onze professionele, speciaal opgeleide medewerkers wisselen uw tapes uit, zodat de veilige overdracht van uw back-up is gegarandeerd. Bovendien bepaalt u vooraf de frequentie waarmee uw back-ups worden uitgevoerd én bewaren wij uw back-up tapes extern in de meest beveiligde omgeving. Zo kan u rekenen op de veiligheid van een externe back-up, zonder u zorgen te maken over de interne coördinatie.

Betrouwbaar back-upschema Betrouwbaar back-upschema

Veilige offline bewaring Veilige offline bewaring

Gegarandeerde discretie Gegarandeerde discretie

Kies uw sector

Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.