Over Merak

Het bedrijf werd in 1976 opgericht door André Rooms, waarna hij in 1986 samen met zijn zoon Henrik Rooms het startschot gaf voor Merak hoe we het vandaag de dag kennen. Hun missie? Uitgroeien tot de archiefspecialist voor bedrijven. Intussen heeft Merak een naam die klinkt als een klok en breidde dit Mechelse archiefbedrijf uit tot zeven vestigingen in België, drie in Zwitserland en één in Nederland.
Vandaag beschikt Merak over een team van ongeveer 130 werknemers. Met onze focus op veiligheid, kwaliteit en service streven wij samen naar het ontzorgen van onze klanten.


Kaart van België, Zwitserland en Nederland waar alle Merak vestigingen op aangeduid zijn

130

werknemers

35K

opdrachten

1.493

ton papier vernietigd

1,92mln.

archiefdozen in beheer

Lange gang met archiefdozen in een archiefruimte van Merak Schelle

Discreet

Uw vertrouwelijke informatie is in goede handen bij ons. We behandelen deze informatie discreet en met zorg. Door gebruik te maken van een barcode worden er nooit herkenbare namen op uw archiefmateriaal vermeld. Zo garanderen wij absolute anonimiteit. We kunnen uw archiefdozen en -koffers nog bijkomend verzegelen.

Ervaring

Met meer dan 35 jaar ervaring in archiefbeheer kunnen wij in geen tijd een correcte inschatting maken van wat u nodig hebt en welk kostenplaatje daaraan vasthangt.

Gecertificeerd

De normen die Merak zichzelf oplegt bij de bouw van nieuwe archiefruimtes zijn gebaseerd op de Britse standaard voor archiefbewaring van historische documenten. Alle Merak-diensten beschikken over de ISO 9001- en ISO 27001-certificaten.

Infrastructuur

De archiefruimtes van Merak zijn beveiligd tegen brand, diefstal, spionage en vocht. Archiefdozen en -koffers zijn speciaal ontwikkeld voor archiefbewaring. Met de innovatieve Inventory Software van Merak kunt u uw documenten makkelijk traceren.

Flexibel

Merak heeft een eigen koerierdienst die 7 dagen op 7, 24 uur op 24 levert. U kunt uw volume in de Merak-archiefruimtes dus voortdurend vergroten of verkleinen.

Internationale expertise

Merak is actief in 3 landen met vestigingen in België, Zwitserland en Nederland.

Medewerkers van Merak staan rond een bureau en hebben een leuk gesprek
Wordt u onze nieuwe collega?

Certificiëring & compliance

De certificaten zijn een must voor ons bedrijfsimago en de klanttevredenheid want ze bewijzen het: Merak is dé kwaliteitsvolle partner voor uw archieven.

Wettelijke bewaartermijnen

Was het nu 3, 5 of 10 jaar? Hoe lang moet u bepaalde documenten bewaren? Wij houden al jaren een up-to-date overzicht voor u bij. U kunt dit gratis downloaden op onze website