Antiwitwaswet

Deze wetgeving is gericht op het voorkomen van het gebruik van het financiële systeem voor het witwassen van geld en het financieren van terrorisme. Om dit te bereiken, worden financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars, verplicht gesteld om uitgebreide due diligence uit te voeren op hun klanten en om verdachte transacties te melden bij de bevoegde autoriteiten.

Een belangrijk onderdeel van de antiwitwaswetgeving is de verplichting om bepaalde documenten en informatie te bewaren, inclusief identiteitsbewijzen van klanten, transactiegegevens en correspondentie met klanten. Deze documenten worden bewaard om te kunnen dienen als bewijsstukken bij eventuele onderzoeken en om de financiële instellingen in staat te stellen om hun due diligence te verifiëren en te bewijzen dat ze aan hun wettelijke verplichtingen hebben voldaan.

Bovendien zijn deze documenten van cruciaal belang bij het voorkomen en opsporen van witwaspraktijken en het financieren van terrorisme. Door deze documenten te bewaren, kunnen de bevoegde autoriteiten deze informatie gebruiken om transacties te volgen en te onderzoeken of ze verdacht zijn. Dit helpt om criminele activiteiten te identificeren en overtreders aan te pakken.

Een voorzittershamer en een weegschaal op een bureau
Ontvang de wettelijke bewaartermijnen in uw mailbox
Laat uw gegevens achter, en ontvang de brochure met alle wettelijke bewaartermijnen in uw mailbox.

Arrow Het document wordt direct naar uw e-mailaders verstuurd

Een antwoord op een andere vraag?

Stel ons uw vraag

+32 (0)15 28 40 60

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Vrouw die aan het bellen is achter een bureau
Service

Wij bieden steeds een servicepakket op maat

Service

Bij Merak is uw confidentiële informatie volledig anoniem

Service

De ideale partner voor vertrouwelijke opslag