REACH

REACH staat voor Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals en is een Europese verordening die tot doel heeft de gezondheid van mens en milieu te beschermen tegen de risico's van chemische stoffen. Het is een uitgebreid en complex systeem dat bedrijven verplicht om informatie te verstrekken over de chemische stoffen die ze produceren, importeren of gebruiken.

Het bewaren van documenten inzake REACH is van groot belang omdat het de verantwoordelijkheid van bedrijven is om aan te tonen dat zij voldoen aan de vereisten van de verordening. Dit omvat onder meer het verstrekken van informatie over de risico's van chemische stoffen, het uitvoeren van chemische veiligheidsbeoordelingen en het nemen van passende risicobeheersmaatregelen.

Het bewaren van deze documenten helpt ook bij het waarborgen van de transparantie van de informatie over chemische stoffen. Dit is belangrijk voor de bescherming van de volksgezondheid en het milieu, omdat hierdoor belangrijke informatie over de risico's van chemische stoffen beschikbaar blijft voor toezichthouders, wetenschappers en het publiek.

Ten slotte dienen deze documenten als bewijsmateriaal in geval van een geschil of juridische procedure. Door de documenten te bewaren en te onderhouden, kunnen bedrijven hun compliance met de REACH-verordening aantonen en hun verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van mens en milieu.

Een voorzittershamer en een weegschaal op een bureau
Ontvang de wettelijke bewaartermijnen in uw mailbox
Laat uw gegevens achter, en ontvang de brochure met alle wettelijke bewaartermijnen in uw mailbox.

Arrow Het document wordt direct naar uw e-mailadres verstuurd

Een antwoord op een andere vraag?

Stel ons uw vraag

+32 (0)15 28 40 60

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Vrouw die aan het bellen is achter een bureau
Service

Wij bieden steeds een servicepakket op maat

Service

Bij Merak is uw confidentiële informatie volledig anoniem

Service

De ideale partner voor vertrouwelijke opslag